
TORTELLINIS
GRATINATS
SENSE LACTOSA
SENSE LACTOSA
TORTELLINIS GRATINATS SENSE LACTOSA
INTRODUCCIÓ:
La cuina d’avui anirà dirigida a la gent intolerant a la
lactosa. Cada cop trobem més casos de gent que no respon satisfactòriament a
digerir els làctics, això és degut a una menor activitat de la lactasa
intestinal o una total absència, fet pel qual no absorbeixen correctament la
lactosa.
Intentarem igualar al màxim la preparació i gust d’aquest
plat, substituint això si, els ingredients necessaris ( bàsicament en lloc de
llet de vaca utilitzarem llet de soja.)
La soja és un aliment de procedència vegetal que ens
aporta una quantitat considerable de proteïnes i àcids grassos. En comparació
amb altres llegums té un alt valor nutritiu i a part el seu consum freqüent és
molt favorable per l’organisme i per a la prevenció de determinades malalties.
Com a consum freqüent, la proteïna vegetal és més
adequada per el ésser humà que la de procedència animal per això aquest plat no
només està indicat per a intolerants a la lactosa sinó que també és un bon àpat
sa i saludable per qualsevol de nosaltres.
TORTELLINIS GRATINATS SENSE LACTOSA
|
MÈTODES DE
COCCIÓ:CONCENTRACIÓ
|
INGREDIENTS PER A 3 PERSONES: Margarina , farina ,llet de soja,
sal , pebre i nou moscada,
formatge sense lactosa i tortellinis de carn
|
PROCEDIMENT
DELA BEIXAMEL
La beixamel és la part clau d’aquest plat substituirem
la llet de vaca per soja i la mantequilla per margarina.
Primer posarem la margarina a la paella i quan comenci
a dissoldre’s anirem afegint la farina. Remourem amb una cullera de fusta i
poc a poc anirem abocant la llet de soja una mica escalfada així ens serà més
fàcil. Aquest és el procés més llarg s’ha de fer amb cura i paciència perquè
quedi ben barrejat.
Quan ja tinguem ben feta la barreja seguirem removent i
afegirem una miqueta de sal, pebre i un petit punt de nou moscada, seguirem
removent una estona més deixem reposar mantenint-la calenta en la mateixa
paella
PROCEDIMENT
DELS TORTELLINI
Posarem
aigua a escalfar amb unes gotes d’oli i quan estigui bullint col·locarem els
tortellinis a la temperatura adequada. Els deixarem bullir 18-20min.
Els
abocarem al colador i un cop secs els posarem directament al plat on
seguidament anirà la beixamel de forma que quedin coberts tots els
tortellinis. A sobre de la beixamel i afegirem el formatge per gratinar , un
formatge especial per gratinar sense lactosa.
Un
cop fet tot això col·locarem 10 min.al forn el plat de tortellinis per formar
la capa de formatge gratinat. És important tenir el forn controlat i amb
l’escalfor superior correcte per aconseguir un gratinat uniforme i perfecte.
|
OBSERVACIONS:
Podem observar un lleuger canvi de
sabors en els condiments ja que es nota el gust característic de la llet de
soja, no obstant queda bastant similar gràcies al formatge sense lactosa que
si que té un lleuger sabor més semblat al formatge normal.
L’elecció de gratinar amb aquest
formatge especial dona més autenticitat al sabor de la beixamel i juga un
paper molt important alhora de intentar copiar el sabor tradicional de la
llet de vaca.
Per altre banda ja em comentat que
es un plat molt sa ja que estem obtenint-lo a traves de un aliment vegetal
que aporta molts beneficis al nostre cos en comparació amb la proteïna de
llet de vaca.
També podríem dir que aquest plat
conté menys greixos que si estigues elaborat amb llet de vaca i només per
això també és més saludable, podria anar dirigit també per altres tipus de
persones,
|
ALIMENTS
|
Kcal/100
|
Proteïna100g
|
Hidrats de carbó/100g
|
Aigua/100g
|
COST AL MERCAT
|
Kcal.del plat
|
Pasta de carn ( 200 grs)
|
104.00
|
4,70
|
12,70
|
77,40
|
1,70
|
208
|
Farina (100 grs)
|
341,00
|
9,86
|
70,60
|
14,10
|
0,75
|
341
|
Pebre blanc ( 5 grs)
|
283,00
|
10,40
|
42,41
|
17,31
|
0,05
|
14,5
|
Margarina (50 grs)
|
320,00
|
0,50
|
2,50
|
0,00
|
0,75
|
160
|
Nou moscada( 10 grs)
|
506,00
|
5,84
|
28,50
|
8,60
|
0,10
|
50,60
|
Llet de soja (250 ml)
|
55,00
|
3,20
|
5,76
|
87,90
|
0,70
|
137
|

No hay comentarios:
Publicar un comentario