viernes, 6 de diciembre de 2013

TORTELLINIS GRATINATS SENSE LACTOSA


 

       http://www.mundorecetas.com/recetas/modules/Recipes/photos/G440dc3e029af2-TORTELLINI-CARBONARA-en-la-GM.jpg

TORTELLINIS GRATINATS
SENSE LACTOSA

 

 

 

 

CLÀUDIA MARÍN  I  POL SERRA

 

 

 

 

 

TORTELLINIS GRATINATS SENSE LACTOSA


INTRODUCCIÓ:

La cuina d’avui anirà dirigida a la gent intolerant a la lactosa. Cada cop trobem més casos de gent que no respon satisfactòriament a digerir els làctics, això és degut a una menor activitat de la lactasa intestinal o una total absència, fet pel qual no absorbeixen correctament la lactosa.

Intentarem igualar al màxim la preparació i gust d’aquest plat, substituint això si, els ingredients necessaris ( bàsicament en lloc de llet de vaca utilitzarem llet de soja.)

La soja és un aliment de procedència vegetal que ens aporta una quantitat considerable de proteïnes i àcids grassos. En comparació amb altres llegums té un alt valor nutritiu i a part el seu consum freqüent és molt favorable per l’organisme i per a la prevenció de determinades malalties.

Com a consum freqüent, la proteïna vegetal és més adequada per el ésser humà que la de procedència animal per això aquest plat no només està indicat per a intolerants a la lactosa sinó que també és un bon àpat sa i saludable per qualsevol de nosaltres.

 

   

TORTELLINIS GRATINATS SENSE LACTOSA
MÈTODES DE COCCIÓ:CONCENTRACIÓ
 
INGREDIENTS PER A 3 PERSONES:  Margarina , farina ,llet de soja,  sal , pebre i nou  moscada, formatge sense lactosa i tortellinis de carn
 
                           http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR2ogAJZ6-dkqiVkTiIEKLbCpOtPy1V97lim-cp7Zxaq8E9oyX7
                                         
                                                
 
 
PROCEDIMENT DELA BEIXAMEL
 
La beixamel és la part clau d’aquest plat substituirem la llet de vaca per soja i la mantequilla per margarina.
Primer posarem la margarina a la paella i quan comenci a dissoldre’s anirem afegint la farina. Remourem amb una cullera de fusta i poc a poc anirem abocant la llet de soja una mica escalfada així ens serà més fàcil. Aquest és el procés més llarg s’ha de fer amb cura i paciència perquè quedi ben barrejat.
Quan ja tinguem ben feta la barreja seguirem removent i afegirem una miqueta de sal, pebre i un petit punt de nou moscada, seguirem removent una estona més deixem reposar mantenint-la calenta en la mateixa paella
 
 
PROCEDIMENT DELS TORTELLINI
 
Posarem aigua a escalfar amb unes gotes d’oli i quan estigui bullint col·locarem els tortellinis a la temperatura adequada. Els deixarem bullir 18-20min.
Els abocarem al colador i un cop secs els posarem directament al plat on seguidament anirà la beixamel de forma que quedin coberts tots els tortellinis. A sobre de la beixamel i afegirem el formatge per gratinar , un formatge especial per gratinar sense lactosa.
Un cop fet tot això col·locarem 10 min.al forn el plat de tortellinis per formar la capa de formatge gratinat. És important tenir el forn controlat i amb l’escalfor superior correcte per aconseguir un gratinat uniforme i perfecte.
 
 
 
 
OBSERVACIONS:
 
Podem observar un lleuger canvi de sabors en els condiments ja que es nota el gust característic de la llet de soja, no obstant queda bastant similar gràcies al formatge sense lactosa que si que té un lleuger sabor més semblat al formatge normal.
L’elecció de gratinar amb aquest formatge especial dona més autenticitat al sabor de la beixamel i juga un paper molt important alhora de intentar copiar el sabor tradicional de la llet de vaca.
Per altre banda ja em comentat que es un plat molt sa ja que estem obtenint-lo a traves de un aliment vegetal que aporta molts beneficis al nostre cos en comparació amb la proteïna de llet de vaca.
També podríem dir que aquest plat conté menys greixos que si estigues elaborat amb llet de vaca i només per això també és més saludable, podria anar dirigit també per altres tipus de persones,
                                                                                          

 
 
                        FITXA DIETÈTICA

 

 

ALIMENTS
Kcal/100
Proteïna100g
Hidrats de carbó/100g
Aigua/100g
COST AL MERCAT
Kcal.del plat
Pasta de carn ( 200 grs)
104.00
  4,70
12,70
77,40
   1,70
208
Farina (100 grs)
341,00
  9,86
70,60
14,10
   0,75
341
Pebre blanc ( 5 grs)
283,00
10,40
42,41
17,31
   0,05
14,5
Margarina (50 grs)
320,00
  0,50
  2,50
  0,00
   0,75
160
Nou moscada( 10 grs)
506,00
  5,84
28,50
  8,60
   0,10
50,60
Llet de soja (250 ml)
  55,00
  3,20
  5,76
87,90
   0,70
137

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario