sábado, 7 de diciembre de 2013

Crema de Verdures i peix al forn confitat amb ceba i llimona


CREMA DE VERDURES I PEIX AL FORN CONFITAT AMB CEBA I LLIMONA

POL SERRA

CLÀUDIA MARÍN

INDEX

INTRODUCCIÓ DEL PLAT………………………………………………P.1

PROCEDIMENTS………………………………………………………….P.2

FITXA DIETÈTICA…………………………………………………………P.3

COMENTARI DIETÈTIC………………………………………………..P.4


 


INTRODUCCIÓ 

Aquest és un plat que ens pot solucionar tant el menjar com el sopar de qualsevol dia de la setmana.

El verat és un peix blau, però es podria substituir per qualsevol altre, si ho preferiu.

El verat és un peix ideal per fer a la planxa.

La Crema de Carbassó és un plat molt nutritiu, amb molt aport de minerals i vitamines, molt recomanat per a la cura de la nostra salut.

En ser un plat compost gairebé essencialment de verdures, és un plat ideal per als vegetarians. També és una crema perfecta per a les persones que tracten de perdre pes i segueixen una dieta baixa en calories, o simplement si t'agrada mantenir la línia i menjar sa.

Per confeccionar aquest plat, ni tan sols cal saber cuinar, de manera que no hi ha excusa per no fer-ho. És ràpid, fàcil i econòmic.


 

CREMA DE VERDURES I PEIX AL FORN CONFITAT AMB CEBA I LLIMONA
MÈTODES DE COCCIÓ:  CONCENTRACIÓ
INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
PER AL PEIX:
6 filets de verat
2 cebes
2 llimones
2 patates Grans
PER A LA CREMA:
3 flors de bròquil                                     
3 alls
3 carbassons
1 porro
2 formatgets
 
 
PROCEDIMENT PER AL PEIX
Mentre pelem i tallem les patates i les cebes encenem el forn perquè se'ns vagi escalfant i simplement es tracta de col·locar en una safata de forn, un llit de patates i cebes finament tallades a mitges llunes ... salpebrem i reguem generosament amb oli d'oliva.
A continuació posem el peix sense cap ni espines li afegim la sal i el pebre, uns alls trossejats, julivert per sobre ... i al forn. Programem calor amunt i avall, entre 180 º i 190 º durant uns 25 o 30 minuts hi ha mitja cocció reguem amb el suc d'una llimona i llest!
 
PROCEDIMENT PER A LA CREMA DE VERDURES
Es talla la ceba i es sofregeix, (cal moviment constant, a foc mitja. No s’ha de tapar. Cal evitar que l’oli fregeixi la ceba, si cal es pot afegir H2o), en una paella ona amb molt poc oli d'oliva i s'afegeixen els alls pelats. Mentrestant, s'escalfa l'aigua a part fins que bulli.
Es trossegen els carbassons i s'afegeixen a la ceba i es sofregeix durant un minut.
Els posem a l'aigua bullint, es tapen i es deixa 8 minuts.
S'afegeix el pebre al gust i es passa pel robot o batedora fins a aconseguir una crema.
També es pot servir amb formatge parmesà ratllat.
 
 
OBSERVACIONS
-       Per reduir al màxim les pèrdues de vitamines i sals minerals en cuinar les verdures convé: Utilitza la menor quantitat d'aigua possible, afegir les verdures o hortalisses a l'aigua quan ja està bullint, deixar les verdures i hortalisses poc cuites i coure-les en trossos grans, no deixar-les en l'aigua de cocció després de cuinades, aprofitar l'aigua de cocció per elaborar sopes o brous o guisats i afegir substàncies àcides (llimona, salsa tomàquet, vinagre) a l'aigua de remull una vegada netes abans de coure-les, ja que d'aquesta manera es contribueix a evitar una excessiva pèrdua de vitamines.
-       Els que pateixin de gota (nivells elevats d'àcid úric), han d’evitar el consum de peix blau, així com de vísceres, carns vermelles, marisc i alcohol.           

 


 

ALIMENTS
Kcal/100
Proteïna/100g
Hidrats de carbó/100g
Aigua/100g
COST EN EL MERCAT
Ceba
31,85
1.19
5,30
91,50
0.20€
Bròquil
33
3,59
2,66
90,6
1.80€
Alls
119,00
4,30
24,30
70,00
1.00€
Carbassó
23,20
1,88
2,00
94,00
0.90€
Porro
29,00
2,19
3,26
92,00
0.75€
Llimona
27,66
0,69
3,16
91,20
0.40€
Patata
73,59
2,34
14,80
80,70
0.35€
Formatget
363,00
15,63
2,30
447,70
3.80€ ( caixa de 10 )
Verat
183,00
18,70
0,00
 
8.00€

FITXA DIETÈTICA

 

DIAGRAMA DE FLUXOS

 
Cebes
Bròquil
Verat
Alls
Carbassó
Porro
Llimona
formatgets
patates
rentar
 
 
pelar
 
 
 
 
coure
 
 
 
 
 
 
 
forn
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

COMENTARI DIETÈTIC

 

La crema de carbassó, es recomana com a primer plat al migdia acompanyat d'una ració de carn o peix( com el que hem cuinat a la nostra recepta).

La crema de carbassó pot ser indicada per a persones que pateixen diabetis i / o obesitat.

A més, el carbassó conté vitamina C, vitamina B i beta carotens. Tot això i més és el que aporta el carbassó, una saborosa verdura que, pel seu alt contingut en aigua, té efectes diürètics i amb prou feines engreixa. Tot virtuts per a un aliment que admet mil formes de preparació.

El peix blau és una bona font de proteïnes (similar a la carn i l'ou), greixos insaturats (oleic, linoleic i omega 3), minerals (iode, ferro -una mica menys que la carn-, fòsfor, magnesi i calci -a les espècies que es prenen amb espina-) i vitamines A, D i B12.

ES RECOMANABLE PER A:

-       Per a qui vulgui portar una alimentació sana, variada i equilibrada.

-       Per als que tenen risc de patir o pateixen una malaltia cardiovascular, ja que els àcids grassos tipus omega 3 manifesten un efecte protector, perquè disminueixen la viscositat de la sang, reduint així el risc de formació de trombes.

-       També és especialment recomanable per als esportistes, les persones grans i les dones embarassades.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario